Du tror ikke på høyere makter? Du må være blind

Ja, jeg snakker til deg som ikke tror på høyere makter i det hele tatt. Til deg som ikke bryr deg om verdensbilde, universet, meningen bak livet eller noe større.

Du som bare bryr deg om hva du skal ha til middag, når du skal trene, hva du skal ha på deg, hvor mye du tjener og hva du skal finne på!

Du som TROR du er smart og bedrevitende, men ikke tror på høyere makter enn deg selv!

Det er så ufattelig lavmål.

Se rundt deg selv, se forbi det materielle.

Tror du det er tilfeldig at vi mennesker ser forskjellige ut alle sammen, at vi mennesker har en kropp som klarer å styre alle de forskjellige organene våres slik at vi kan leve og føde barn.

Tror du det er tilfeldig at vi har ei sol som gir oss akkurat den temperaturen vi trenger for å kunne leve her på jorden? Dyr og planter som gir oss maten vi trenger og vannet vi er så avhengige av.


Tror du at vi er de smarteste når vi ikke har kunnskap om hverken universet eller døden?


Jeg VET at media gjør oss "dummere" med å sette fokuset vårt på "årets mote", slanketips, samlivsråd, serier, interiør, penger og hverdagstips.

Men LIVET er egentlig SÅ mye større enn dette, vi mister FOKUS!
Vi trenger ikke lengre tenke på de "store spørsmålene" fordi vi er så opptatte av mobilene våre, instagram, Facebook, bilder, café, venner, familie, penger, jobb, interiør osvosvosv.

Men HUSK og HØR når jeg sier, du er ansvarlig for deg selv, din sjel og dine valg. 
Det nytter ikke å tenke at man ikke trenger å bry seg om de store spørsmålene, for DE er mer EKTE enn ALT du fokuserer på. De er faktisk livet.


Så det beste du kan gjøre er å bruke litt mer tid for deg selv, med deg selv -UTEN alt dette.
Søk din egen vei, finn ut hva du ønsker å tro på. Få deg din egen "livstro".


Jeg er personlig kristen, men ufattelig normal fordi om. Jeg lever ganske likt alle andre, men har en sterk tro til Gud. Går sjeldent i kirka, men det er ikke kirka som gjør deg til en kristen - det er forholdet du har til Gud, deres personlige forhold. Man kan be til Gud når som helst og hvor som helst. Ikke tro at andre som hører til kirker/fellesskap kan ha et sterkere forhold til Gud enn deg.

Og dersom du er en av disse "trygge-i-felleskap-og-kirke-kristne" så ikke tro at du er noe nærmere Gud enn andre, du aner ikke hvor mennesker står i forhold til Gud.

En annen ting er at man skal ikke fornekte sin tro, vær heller stolt av den. Tenk på hvor mye dummere det er å tro at alt er tilfeldig enn å tro på at det finnes en Gud som er høyere og mektigere enn oss. Det er jo ikke annet enn LOGISK.


Håper dette innlegget kan gi deg lyst til å finne ut av de store spørsmålene som betyr mer. Det er så godt å ha noe å lene seg på, ikke la deg selv blindes av "uviktige ting".Lykke til ❤

P.s Gud er å finne for alle, overalt.
Bare be om å komme nærmere han eller snakk med mennesker som har funnet Gud.

4 kommentarer

Herregud, vær så snill i dra deg selv inn i en debatt du taper når du har så lite kunnskap generelt.

Solen gir oss langt ifra 'perfekt' eller i nærheten av perfekt varme for at vi skal overleve, husker du istiden? Ikke lenge siden og er spor etter mennesker og andre homo raser fra de tidene.

Du klandrer det å svare "jeg vet ikke" som et dårligere argument enn "jeg vet ikke, derfor gud" som et valid argument. Det er en tåplig påstand som du faktisk ikke vet.

Religion mener de har fundamentet til moral, mens i virkeligheten så er moral fundamentet for samfunnet, og religion kom etter samfunnet, dermed er det 100% umulig at religion har noe som helst rolle i kreasjonen av moral.

Kristendommen tror at jorden er 10,000 år gammel, men nå nylig og flere ganger før har vi funnet bevis på at homo rasene stammer fra over 200,000 år siden.

Vi vet også at jorden er 4,54 milliarder år gammel og solen 4,6 milliarder år gammel. Vi vet hvordan vår galakse ekspanderer og kan spille det i rewind for å måle omkring hvor gammel vår galakse er.

Muslimene mener at Mohammed fløy på en hest med vinger og kuttet månen i to, derfor har vi full og halvmåne.

La oss ta Jesus sin død på korset bokstavlig. Med spirke som dekker igjen sår som er laget av 'hullene' i han selv ville han på ingen måte dø på 6 timer som skrevet i biblen, det er ikke mulig å dø så fort ved å henge på et kors.

Hvis Noah's ark faktisk var en realitet ville vi ha funnet spor etter skjelett fra mange forskjellige dyr som ikke tilhørte det området i det området og det finnes 0 bevis for at jordkloden har blitt fylt opp med vann.

Poenget mitt her er at det mye usant i religion, det på ingen måte et valid argument å svare "gud" på ting vi faktisk ikke vet. Så før du prøver å rakke ned på de som velger å ikke tro ta en titt i speilet fordi de mest arrogante menneskene vi har på jorden er faktisk religiøse som er trangsynte og har lite kunnskap om universet eller noe generelt.

Jeg kunne snakket om det her i flere dager for jeg har faktisk lest mye om religion både og objektiv og som atheist. De fredligste landene i verden er faktisk de minst religiøse også, så hvis noen trenger å ta seg et øyeblikk for å tenke igjennom sine valg er det nok deg.

Det han over meg sa! :)

Til Petter

Kjære Petter!

Du har tydeligvis MYE kunnskap, sannsynligvis av nysgjerrighet.

Men hvor er logikken i mennesket, livet, universet, at du lever?

Har du noen tanker om det? Tenker du at ALT du ser rundt deg er tilfeldigheter?

Jeg skal innrømme at jeg har LITE kunnskap på mange områder, men logikken min er god.

Dessutten vil man aldri få svar på alt når det kommer til religion, det er et valg man tar uten å blande inn for mye fornuft.

Det handler ikke alltid om at man tror, men at man VELGER å tro, fordi om man har uendelig mange spørsmål og mangler svar.

Jeg kunne likegjerne argumentert MOT det jeg skriver, men jeg VELGER å stå for det jeg skriver fordi det er et valg jeg har tatt, uten å bruke fornuften for mye. Hva har jeg å tape?

Vi som alle andre levende organismer i hele universet er lagd av karboner som oppstår etter en stjerne dør. Så i bunn og grunn er jeg, du og mauern i tua akkurat det samme.

Når det kommer til å spekulere i ting jeg på ingen måte kan vite så er det lite hensiktsmessig. Selvsagt vil jeg ha svar som alle andre, men å trekke konklusjoner ut av ting som ikke kan bevises eller motbevises er ignoranse.

Kompliserte spørsmål har aldri enkle svar, så svaret på alt er "gud" er alt for enkelt til å starte å forklare universet.

Universet har to regler for liv og død, det er varme og kulde. Begge er svaret på livet og svaret på at det ikke er liv. Spekulere i 'what if' er lite konstruktivt for utviklingen av kunnskapen på dette da religion har satt seg selv opp for å ikke kunne bli motbevist. Mange religiøse mennesker sier "bevis at gud ikke finnes", i mitt hodet høres det ut som du ber meg gå inn i et tomt rom og finne en ting som ikke eksisterer der, det har på ingen måte noe som helst bidrag på forklaring til livet.

Du har ingen å tape annet enn at du lar ikke nyskjerrigheten lede deg og for meg så virker det veldig kjedelig.

La oss si religion er et mattestykke som et eksempel her. Jeg sier jeg har ikke svaret på hva 2*5*3*x=54902, mens du svarer gud og kritiserer mitt svar fordi jeg ikke vet svaret.

Skriv en ny kommentar